Depreme dayanıklı olarak birbirinden güzel yapılar yapan Kortaş Yapı, Karamürsel ilçe halkının aranan gözde markası oldu. İnşaat sektöründe yeniliklere, teknolojiye açık olan ve konut sektöründe halkın büyük beğenisini kazanan Kortaş Yapı ve Tic.Ltd.Şti’nin  çalışmaları hakkında gazetemiz olarak bilgi edindik.

Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Kortaş Yapı Şirketinin Müdürü Koray Doğan, gazetemiz aracılığı ile konut almak isteyenlere önemli açıklamalarda bulundu.

KORTAŞ YAPI VE İNŞAAT PROJELERİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

İşiniz ne zaman ve nasıl kuruldu?

Doğan Ailesinin bir ferdi olarak 26 yıldır müteahhitlik yapan bir ailenin çocuğuyum. Dolayısıyla çocukluğumdan beri iş hayatının içerisindeyim. En önemli ilkem ve önceliğim dürüstlüktür. Bence başarı yaptığınız işle takdir edilmek ve her zaman saygı duyulan bir insan olmaktır.
Şu anda sahibi olduğum Kortaş Yapı ve İnşaat Şirketi 1985 yılında kuruldu. Günümüze kadar inşaat sektöründe her zaman olduğu gibi marka olacak projeler üretmek daimi hedefimizdir.

Projeleri hayata geçiriyoruz

Yaptığımız çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projelerde farklılık yakalayıp, konservatif üretimden uzak duruyoruz. Müşterinin zevkine göre yaşam alanları oluşturarak; bu aşamalarda tecrübeli mimar ekibi tarafından mimari yapılara tarihi değerlerden ödün vermeden; günümüze uygun, depreme dayanıklı, kaliteli ve modern yapılar inşa etmeye özen gösteriyoruz.
Projelerimizdeki farklılıklar ile öne çıkan mimari tarzımızla, seçkin semtlerde yapılar üreterek ve yeni projeler geliştirerek, 1985’ten beri yolumuza devam ediyoruz.

Lüks konut projelerine yeni boyut kazandırarak; müşteri talepleri çerçevesinde profesyonelce hazırlanan dairelerin dekorasyonunu şekillendirerek, daireleri daha cazip kılıyor ve yatırım için değerini arttırıyoruz.
Biz, konut alıcısını olumsuz etkileyen zam ve faiz artışlarını müşterilerimize yansıtmayarak kendi bünyemizde tolere ediyoruz. Yılın ilk çeyreğinde sektörde bir zam beklentisi varken, konut almak isteyenlerin bu durumu iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

Ekonomiye katma değer kazandırıyoruz

1985’ten bugüne Karamürsel ekonomisine katma değer kazandırıyor, konut satışlarına baktığımızda giderek artan bir trend görüyoruz. Kentsel dönüşüm projesinin ekonomide büyük rol aldığını söyleyebiliriz. Merkezi bir konumda yer alan konut hem yaşamak için hem yatırım için daima avantajlıdır.
Türkiye’de yaşanan birçok olumsuz etken, döviz ve konut sektörünü olumsuz etkiliyor. Ancak ben sürecin geçici olduğunu düşünüyorum. Konut sektörünü faiz oranları da etkiliyor. Sonuçta biz müteahhitler, konutlarımızı kredili oranlarda satıyoruz. Dolayısıyla inşaat sektörü faizler konusunda hassas davranıyor. Konut açığının hala sürdüğü Türkiye’de, konutların uygun fiyata satıldığını söyleyebilirim. Bu yıldan itibaren yatırım amaçlı konut alımının göz önünde bulundurulacağını düşünüyorum.


Gayrimenkul kazandırır

Gayrimenkul sektörü Türkiye’de her zaman diğer yatırım araçlarından daha fazla kazandırmıştır. Doların ve Euro’nun yükselmesi, anlık düşüşler ile devam etse de gayrimenkul yatırımcısının yüzü her zaman için gülmüştür. Türk halkı yatırım aracı olarak gayrimenkule her zaman güvenir.

Bir yandan Türkiye ekonomisinin kaynakları bir yandan da yakın bölgemizde gelişen ve bize yansıyan riskleri iyi analiz edip, hesaplamalarımızı ona göre yapmamız gerekiyor. Bu durumda makroekonomiden sektörlere ve yatırım kanallarına uzanan geniş bir yelpazede hem riskleri hem de fırsatları yakından izleyerek yol almakta yarar vardır.

Aileniz güvende olsun

Özellikle, çocuklu ailelerin önem vermesi gereken bir konu. Sosyal yaşamın aktif ve güvenilir olduğu bir ortamda çocukların kendine güvenen bireyler olarak yetiştiği unutulmamalı.
Firmamız vasıflı elemanları bünyesinde bulundurarak, çok amaçlı kullanılan yapıların can ve mal güvenliği açısından yeterli dayanımda olmasını prensip edinmiştir. Bu prensip sayesinde, deprem bölgesinde yer alan bölgemizde, deprem öncesinde yaptığımız inşaatlarımız hiçbir şekilde zarar görmemiştir.

Rekabet size ne ifade ediyor?

Rekabet başarıyı ve daha fazla gelişmeyi ifade ediyor. Rekabet içerisinde olmayan kişi ve kurumlar gelişmeyi ve büyümeyi asla istedikleri seviyeye getiremezler. Rekabet iş dünyasının olmazsa olmazıdır.

En büyük idealiniz nedir?

En büyük idealim ülkem için daha fazla istihdam sağlayabilmek, kalıcı yapılar bırakmaktır. Bununla beraber çocuklarıma iyi eğitim verip ileride başarılı kişiler olmalarını görmek de her baba gibi benim için de çok önemlidir.

Hayranlık duyduğunuz ve takdir ettiğiniz kişiler kimlerdir?

Tabi ki babam en önemli idolümdür. Ama iş hayatında Sakıp Sabancı ve Vehbi Koç herhalde benim de olduğu gibi herkesin takdirini kazanmış duayenlerdir.

Genç girişimcilere tavsiyeleriniz nelerdir?

            - İş dünyasının en önemli anahtarı çok çalışmaktır. Genç girişimciler çalışmayı angarya olarak değil, hayatın keyiflerinden biri olarak görmelisiniz.
            - İmkân buldukça yeni yerler keşfetmelisiniz.
            - Not defteri edininiz. Yazılı not almayı kendinize iş edininiz.
            - Girişimci olunuz. Kendinizi unutturmayınız.
            - Hayal kurmaktan korkmayınız. Unutmayınız ki; hedefi olmayan kişilerin bir yerden sonra ilerlemesi mümkün değildir.
            - Taşıyabileceğiniz risklerin altına giriniz.
            - Teknolojiyi takip edip araştırmacı olunuz.
            - İş hayatında en büyük sermayeniz dürüstlük ve güven olacaktır. İnsanlarla aranızda iyi ilişkiler kurunuz.

Son olarak eklemek istedikleriniz..

Üzerinde çalıştığımız projelerimizi bitirmek üzereyiz ve yeni projelerle yolumuza devam ediyor olacağız. Konut yapımında hedefimiz sınıfının en iyisi, güvenilir ve saygın olmaktır. Hangi sektörde olursanız olun yaptığınız projeleri veya ürettiğiniz malları pazarlayabilmek için sosyal medya ve reklam önemlidir. Biz de firmamızda zaman zaman bu yolla reklamımızı yapıyoruz. Medyanın etkisini kabullenmemek mümkün mü?

Kortaş Yapı ve Tic. Ltd. Şti’ ne şahsen başvurmak ve telefonla bilgi almak isteyenler için iletişim adresleri;
Adres:  Kortaş Yapı ve Tic. Ltd. Şti’ 4 Temmuz Mah. Cumhuriyet Cad. Gücer İş Merkezi No:51

              Karamürsel / KOCAELİ

Tel: 0.262.4541674   -  Faks: 0.262.4526552   -   GSM: 0.532.6741955

E mail: kdogann@hotmail.com






 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı