Karamürsel’deki polis sayısının az olması nedeniyle ilçe halkı, can ve mal güvenliği açısından tehlikede olduklarını düşünüyorlar.

Karamürsel’in merkezi, Ereğli ile Dereköy Mahallerinde cereyan eden bir olay olduğu zaman polis karakolunu arayan vatandaşlara emniyet güçleri “ Polis sayımız yetersiz olduğu için müdahale edemiyoruz” diye yanıt verildikleri iddia edildi.

Polis sayısının yetersiz olması nedeniyle can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu düşünen Karamürsel ilçe halkı “ Allah’ım, ilçemizin polis sayısı yetersiz olduğundan dolayı bizleri sen koru. İlçemizde herhangi bir hadise olmasın. Karamürsel halkı olarak can ve mal güvenliğimiz tehlike altındadır. Yarabbim sen bizleri koru “ diye her gün dua ettiklerini gazetemizin muhabirine anlattılar.

Karamürsel’in polis sayısı yetersiz!  Mevcut polislerimiz nerelerde görevli?

Yalova ile Kocaeli arasında bulunan D-130 Karayolunun üzerinde güvenlik polis noktaları Karamürsel ilçesi hariç başka yerde bulunmazken, Karamürsel’de üç farklı polis noktasında 3 polis otosu ile 10’un üzerinde polis memurları görev yapıyor.

Karamürsel’in diğer polis memurları, Kocaeli’ndeki maçlara, mitinglere, cenazelere Kocaeli il emniyet müdürünün talimatı doğrultusunda Kocaeli’nin merkezi veya diğer ilçelerine gönderiliyor.

Karamürsel’in mevcut polisleri, lüzumsuz olan D-130 Karayolu’nda 3 güvenlik noktası ile Kocaeli emniyet müdürünün talimatı doğrultusunda Kocaeli merkezi’nde görevlendirilirken Karamürsel’deki yaşanan olaylara müdahale edecek polis memuru bulunmuyor.

Karamürsel halkı, tedirgin ve geceleri rahat uyuyamıyor

Polis sayısının yetersiz olması nedeniyle ilçe halkının tedirgin olduğu ve geceleri de rahat uyuyamadıkları gözlendi. Okullarda öğrenim gören çocuklarının nelerle gün içerisinde karşılaşacağı konusunda endişe içerisinde olduklarını söylediler. Evlerinden sokağa, mahalleye, çarşıya ve işyerlerine giderken başlarına bir şey gelirse müdahale edecek polis memurunun olmamasından dolayı üzüntü içerisinde olduklarını gazetemize anlattılar.

Karamürsel’de Madde Bağımlıları ile Uyuşturucu Kullananların Sayısı Arttı

Yalova’dan Karamürsel ilçesine bonzai v.b.uyuşturucu sevkiyatlarının yapıldığı konusunda gazetemize ihbarlar sıkça geliyor. İlçedeki madde bağımlıları ve uyuşturucu vakalarının geçen yıla göre iki kat artmasının nedeni olarak ilçede yeterli polis memurunun olmamasından kaynaklandığı halk tarafından söyleniliyor.

Karamürsel halkı, İçişleri Bakanlığı’ndan Polis İstiyor

Karamürsel halkı, Kocaeli Emniyet Müdürü’nden şikâyetçi olduklarını dile getirerek, polise ihtiyacımız olduğu zaman görevlendirilecek polis memurunun olmamasının T.C.Devletimimize yakışmadığı dile getiriyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan can ve mal güvenlikleri için acilen Karamürsel ilçesinin ihtiyacı kadar polis atamasını istiyorlar.

 

Ereğli Halkı; ATM, Polis ile Zabıta İstiyor

Gazetemize sıkıntılarını anlatan Ereğli halkı, Banka ATM, Polis ile Zabıta istediklerini ifade etti.

EREĞLİLER, BANKA ATM’Sİ İSTİYOR

Ereğli halkı, bankalardan para çekmek için sıkça Karamürsel’in merkezine geldiklerini özellikle emekli maaşı alan yaşlıların mağdur olduklarını dile getirdiler.

Geceleri bankalardan para çekmek için bile Karamürsel’in merkezine gelmek zorunda kalan Ereğli halkı, Karamürsel’deki Banka Müdürlerinden ortak ATM’nin Ereğli’nin merkezine konulmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

Ereğli Halkı, Polis ile Zabıta istiyor

Karamürsel’in Ereğli Mahallesi Kumyalı ve Güzelkıyı semtinde oturan vatandaşlar, sahil kesimindeki plaj mevkii ve piknik alanlarının bonzai içen gençlerin, madde bağımlıları tarafından istila edildiklerini, bu sebepten dolayı rahatsızlık duyduklarını evlerinden çıkamadıklarını belirtiyorlar. Karamürsel Ereğli Mahallesi Kumyalı ve Güzelkıyı Sakinleri” Arabasına atlayan gençler, küçük yaştaki çocuklar, Kumyalı sahilinde huzursuzluk yaratacak olaylar çıkartmaktadırlar.  Bu yüzden aileler evlerinden çıkmak istemiyor. Günün her saati özellikle geceleri ve hatta sabaha kadar akla gelebilecek her türlü rezalet, kavga, darp gibi olaylar yaşanıyor. Sürekli polise şikâyette bulunuyoruz onlar da 'personel yok' gerekçeleriyle ihbarlarımızı değerlendirmiyorlar.  İlçe kaymakamını ve polisi göreve davet ediyoruz. Mahallemizdeki gençler, kadınlar bir gün taşlı sopalı bu insanlara saldırıda bulunurlarsa sorumluluk bizde değil, sorumluluk bu ilçeyi yönetenlerdir. Polisin tepe lambasını yakarak araçla devriye bile gezmeleri yeterli olacaktır. ' diye konuştular.

Ereğli halkı, can ve mal güvenlikleri açısından polis güvenlik noktasının Ereğli Mahallesinde kurulmasını özellikle Karamürsel Kaymakamlığı’ndan talep ettiler.

Karamürsel Belediyesi Başkanlığı tarafından Ereğli Mahallesinde günün her saatinde zabıta görevlendirilmesini de istediler.

Ereğli Mahallesi Muhtarı Fevzi Çıtak” Ereğli halkının isteklerinin bir an evvelsi yerine getirilmesi hususunda yetkililerin yardımcı olacaklarına inanıyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı