Engelli Hüseyin Küçük 3000 mt ye tırmandı

28-29 MAyıs 2016 tarihleri arasında Isparta iline bağlı Melikler Yaylası'nda düzenlenen Dağcılık Şenliği'ne Yalova'nın ünlü yürüyüş grubu Doğanın Ezgisi 19 kişi ile katıldı. Katılan sporcular arasında bulunan Di-Es Danışmanlık firmasının sahibi Hüseyin Küçük doğuştan spastik engelli. Bu engeline rağmen sayısız başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Eğirdir Belediyesi’nin ana sponsor olduğu, 2000 üzerinde kişinin katıldığı etkinlikte, katılımcılara ikram edilen şenlik yemeğinin ilk dağıtımlarını Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Aksu Kaymakamı Mehmet Emre Canpolat, Yenişarbademli Kaymakamı Sezer Sözen, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ve Aksu Belediye Başkan V. Ömer Erol yaptılar.

Doğanın Ezgisi sporcuları 29 Mayıs sabahı 04:30 da zirve tırmanışına geçetiler. Son dakikada gelişen ani rahatsızlığı sebebiyle etkinliğe katılamayan grup kurucusu Yaşar Aydın'ın yerine gruba Kocaeli Bilişim Genel Müdürü Göksu Günay rehberlik etti. Ana kamp ile kurulan telsiz bağlantısı desteği ile hava ve sporcuların durumu hakkında sürekli iletişim halinde olundu. 15 kişi başlanan zirve yürüyüşünde saat 09:30'ta 11 sporcu başarılı bir şekilde zirveye vardı. Engelli sporcu Hüseyin Küçük zirveye vardığında onlarca kişi tarafından tebrik edildi. Bir çok insan Hüseyin Küçük sayesinde zirve yaptığını, kendilerine olumlu motivasyon sağladığı için tırmanıştan vazgeçmediklerini söyledi.

Başarılı bir şekilde ana kamp alanına dönen Doğanın Ezgisi ekibi hep birlikte zirve kutlaması yaptılar. Kocaeli Bilişim Genel Müdürü Göksu Günay; "Başarılı bir tırmanıştı, tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Hüseyin Küçük ile birlikte 11 kişi zirve yaptık. Bu dağ için bir ilki gerçekleştirdik ve ilk spastik engelli tırmanışını gerçekleştirmiş olduk. Etkinliği düzenleyen ETUDOSD ekibine teşekkür ederiz. " dedi.

Toplam 10 saatlik uzun bir faaliyet sonrası ana kampa dönen Hüseyin Küçük ise ;" asıl engel insanın kendisine koyduğu kalıplardır. Bugün bu tırmanışı yaparak sağlıklı kişilerin dahi tamamlamakta zorlandıkları bir etabın engelli biri tarafından bitirilebileceğini göstermiş oldum. Mutlaka hayallerinizin peşinden koşun ve inanın. Yapamazsın, edemezsin diyen kişilerden uzak durun ve başarıyı hedefleyin. Tüm ekibe katkılarından ve bana olan güvenlerinden dolayı teşekkür ederim. Bu tırmanışı çok yakın zamanda kaybettiğim baba yarım rahmetli amcam Cemil KÜÇÜK'e ithaf ediyorum" dedi.

Faaliyete Katılan Sporcular : Göksu Günay, Selda Karadağ Günay, Kadir Akdağ , Hüseyin Küçük, Derya Şahin, Yasemin Dilek Şenkarabacak, Hikmet Şenkarabacak, Umut İlhan, İbrahim Kocaman, Dr. Abuzer Meral, Ahmet Alçiçek, Bülent yüksekol, Murat Torlak, Av. Koray Karadağ , Av. Evren Altay, Çağrı Günay, Birsen Demir,Mustafa Çakır, Laura Stoica







 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı