Karamürsel Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen Fotoğraf Yarışması ödül töreni düzenlendi.

 

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşen törende Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım dereceye girenlere ödüllerini verdi.

 

Birinci olan Kocaeli Üniversitesi Karamürsel MYO Deniz Liman İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Gürhan Sarıtaş’a İphone 6 s cep telefonu,

İkinci olan Kocaeli Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Hasan Yaşar’a fotoğraf makinesi,

Üçüncü olan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğrencisi Arda Adnan Kalkan’a tablet hediye edildi.

Sergilemeye giren fotoğraflar ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.

 

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yapmış olduğu konuşmada “Kent Konseyi Gençlik Meclisimizin düzenlediği, bizimde katkı sağladığımız fotoğraf yarışmasının ödül töreni için buradayız. Bu fikir bir sohbet esnasında gençlerimizden çıktı, bu kadar başarılı güzel çalışmaların sonuçlarını da görmek bizi mutlu etti. Günümüzde teknolojinin derlemesiyle beraber fotoğraf sanatı ayrı bir değer kazandı, Karamürsel’de bir fotoğraf kulübü kuruluyor şuanda, eğitimler ve kurslar verilecek.

Fotoğraf sadece bir çekim değil, her fotoğrafın bir ruhu var, bana gösterdikleri zaman bu fotoğrafları her birinde ayrı bir hikaye var.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Kocaeli’ne ilçemize okumak için geldiniz. Her birinizin kendi memleket hikâyesi vardır. Bizim ata toprağımız Karamürsel bizim için sizlerin kendi memleketiniz kadar kıymetli. Sizler de buraya değer katıyorsunuz, verdiğiniz değeri de fotoğraflarla anlatıyorsunuz.

Özellikle birinci olan fotoğrafımızı gördüğümde Karamürsel’de bizim anlatmak istediğimiz, var etmek istediğimiz ve senelerdir çalıştığımız olgunun ne kadar güzel objektife yansıdığını gördüm. Şunu biliyoruz Belediye Başkanı olarak ortaya koyduğumuz her obje gün gelecek bizden sonrakiler tarafından aha iyileri yapılmak üzere yok edilecek. Ama bir ruh, bir fikir ve inanç ortaya koyarsanız, bu fikir sizden sonrakilerle beraberde yaşar. Bizim Karamürsel’e çizdiğimiz ruh ve düşünce, “mutlu, özgür Karamürsel”, herkesin huzurlu yaşadığı bir Karamürsel.

İkinci fotoğrafa baktığım zaman Karamürsel’in ufak tefek gördün de Karamürsel sepeti mi sandın dedikleri o hepinizin bildiği hikayenin canlandırmasını gördüm. Bugün teknolojiye yenişmiş ve çok fazla üretilmeyen ama var olduğu hepimiz tarafından kabul edilen ve ebediyen bizle beraber yaşayacak Karamürsel sepeti canlandırılışı bizim için çok önemli,

Üçüncü fotoğraf ise milli mücadele yıllarında Karamürsel’in ayrı bir yeri vardır. Özellikle 104 yaşındayken benimde tanışma şerefine erdiğim Kocaeli’nin çok manidar insanlarından biri Nazmi Oğuz amcamızın birebir anlattığı hikâyeden yola çıkarak anlatacağım. Milli mücadele yıllarında İstanbul’da düşman askerlerinden kaçırılan cephane Karamürsel’e getiriliyor ve Karamürsel halkı nezdinde Anadolu’ya ulaştırılıyor. Bu cephanenin indiği yer, bugün eski belediye binasının önünde ki iskele, o koridor Türk halkının milli mücadele döneminde ki onurunu, ruhunu anlatıyor. Sadece bir koridor değil orası, asıl önemli olan da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mücadeleyi vermiş Karamürsel halkına verdiği değeri göstermek için özellikle Karamürsel’e gelerek ziyaretini anlatıyor. Bu yüzden bu koridor çok özel bir koridor. Burada ki bütün fotoğrafların bana göre bir hikayesi var, ben bu fotoğrafları çekmek için çaba sarf eden genç kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu konuda bize destek veren üniversitemize, öğretim görevlilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların özellikle devam etmesi konusunda çok istekliyim. Akademik olarak bizim bilgimiz bir yere kadar, özellikle üniversitemizle beraber bu salonda Sayın Rektörümüzle, Kent Konseyimizle beraber imzaladığımız projeyle beraber akademik zihniyetin Karamürsel’de ki halkın gelişimine çok fazla etkili olacağını düşünüyorum. Sizler bizim rehberimiz, sosyal manada gelişmemizin önderleri olacaksınız. Tekrar bu konuda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr. Kerim Karagöz, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi M.Çağatay Göktan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi İ.Tahir Erdal, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Keskin, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Elemanı Ali Fuat Altın’dan oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda ilk üç ve sergilemeye giren 25 fotoğraf seçildi.

 

 

560 fotoğrafın katıldığı yarışmada değerlendirme sonucunda Kocaeli Üniversitesi Karamürsel MYO Deniz Liman İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Gürhan Sarıtaş’ın fotoğrafı birinci, Kocaeli Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Hasan Yaşar’ın fotoğrafı ikinci, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğrencisi Arda Adnan Kalkan’ın fotoğrafı üçüncü oldu.

 

Sergileme Ödülleri;  Arda Adnan Kalkan 4 fotoğraf, Gürhan Sarıtaş 1 fotoğraf, Yaren Akgün 1 fotoğraf, Dilek Çetinbakış 1 fotoğraf, Hasan Yaşar 1 fotoğraf, Hasan Yaşar 1 fotoğraf, Meryem Eryılmaz 1 fotoğraf, Candoğan Parlatan 1 fotoğraf, Abdullah Saraç 1 fotoğraf,

Sergi Ödülleri; Abdullah Saraş 1 fotoğraf, Hasan Yaşar 1 fotoğraf, Nurşah Şahin 2 fotoğraf, Tuğba Cerav 1 fotoğraf, Senad Jasarevic 1 fotoğraf, Bermal Baran 1 fotoğraf, Halil Kiraz 1 fotoğraf, Mertcan Dirimli 1 fotoğraf, Gürhan Sarıtaş 1 fotoğraf

 

 

Ödül törenine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Ersin Kayahan, Karamürsel Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık, Kent Konseyi Gençlik Kolları Başkanı Bülent Bilgiç,

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr. Kerim Karagöz, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi M.Çağatay Göktan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi İ.Tahir Erdal, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Keskin, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Elemanı Ali Fuat Altın ve öğrenciler katıldı.

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı