Karamürsel Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. Altınkemer Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısı açılış ve yoklamayla başladı.

Gündem maddelerine geçmeden önce Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım konuşma yaptı. Başkan Yıldırım “Sizlerin, ailelerinizin, Karamürsel halkının ve tüm İslam aleminin mübarek miraç kandilini kutluyorum. Allah inşallah bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine, çektiğimiz  acıları, keder ve sıkıntıları bize unutturur. Biliyorsunuz ülke olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Özellikle son birkaç yıldır ülkemizde terör olaylarının bu ülke evlatlarına verdiği sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”

Zor ama dünyanın en güzel coğrafyasına sahip olmanın da bir bedeli var. Dört mevsim yaşadığımız, her bölgesinde ayrı güzelliğe sahip olan, her bölgesinin ayrı özelliği olan b u topraklara hakim olabilmek kolay değil. Biliyorsunuz bütün dünyanın gözü kulağı her şeyi bizde,  İslam coğrafyasını örnek olan, laik, demokratik, her aşamada ilerlemiş ilim, irfan sahibi insanların denetiminde bir Türkiye’yi maalesef dünyanın istemediği artık aşikâr. Dostumuzun olmadığı, tek dostumuzun birbirine inançla, itikatla, birbirini severek, birbirine bağlı bir şekilde yaşayan bu toprakların evlatları olduğunu artık herkes biliyor. Tabi bu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberlik. Bu birlik ve beraberliği koruduğumuz sürece kimse bir şey yapamaz.

“ÖRNEK MECLİSİZ”

Son dönemlerde ki olaylarda toplumsal ayrışmalara, kutuplaşmalara zemin hazırlayacak bir ortam oluşturuldu. Fitne, fesat tohumları oluşturuluyor. Hamd olsun güzel Karamürsel’imiz, Dünya’ya örnek olabilecek kardeşçe bir ortama sahip. Geçmiş dönemlerde yaşadığımız seçimler olsun, şimdi olsun bizler laikiyle işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Ama yerel yöneticiler olarak son zamanlarda üzerimize düşen çok önemli bir görev daha var. Toplumda ki tansiyon yükselmesini durdurmamız lazım. Toplumda ki barış ve huzuru ortadan kaldırmak için birçok hareket yapılıyor. Biz Karamürsel’de ufak bir çevrede, hepimizin birbirini tanıdığı bir ortamda yaşıyoruz. Dört siyasi parti ile temsil edilen bir meclise sahibiz. Kocaeli’nde böyle bir meclis yok. Çok güzel bir şey, bu yüzden sizler yetkili kişiler olarak yakın çevrenizden olmak kaydıyla yaşadığınız çalıştığınız iş ortamında, ailenizde, çevrenizde Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili toplumun tansiyonunu düşürmek bizim görevimiz. Tabi siyaset yapacağız, yanlışlar elbette söylenecek, ama tartışmanın adabına, üslubuna yakışır şekilde olmalıdır. Bu bizim ortak görevimiz, bu iş terör bitene kadar devam edecek. Ne zaman Türkiye’de tek bir terörist dahi kalmayacak, fiili bir eylemin içinde tek bir insan kalmadığında terör bitecek.

Şunu hep söyledik, demokrasinin gereğidir. Düşünce özgürlüğü her daim olacaktır, insanlar düşüncelerini en ücra köşesine kadar söylesinler. Sizin hiç kabul etmediğiniz, ruhunuzun bile kabul etmediği fikirleri insanlar söyleyebilir. Ama bu iş silahlı eyleme geçtiği zaman devlet güçleri gereken her şeyi yapacaktır.

 

 

“KARAMÜRSELLİ RUHUNU KORUMALIYIZ”

Köprü ile beraber buradaki gelişimi hep beraber takip ediyoruz. Tabi ki anayasamız gereği isteyen istediği yerde yaşayabilir, ticaret yapabilir. Bizim bölgemizin bir özelliği var, Karamürsel’de 78 vilayetten vatandaşımız yaşıyor, bugüne kadar hiç sıkıntımız olmadı, bundan sonra da olmaması için bizim birliğimizi herkese göstermemiz lazım. Kim nerden gelmiş olursa olsun, hangi inanca sahip olursa olsun bizim birleştiriciliğimiz,  inancımız ve Karamürselli ruhumuz. Biz burada sağlam durursak, bundan sonraki yaşamını Karamürsel’de geçirmek isteyen insanlara da örnek oluruz. Evet gelişim istiyoruz ama kontrolsüz bir gelişim istemiyoruz. İnsanların birbirini tanımadığı, komşuluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın bittiği bir ortamı Karamürsel’de istemiyoruz. Biz bu dönemde 2014-2019 döneminde ki meclis üyeleri olarak üzerimize düşen en büyük sorumluluk budur. İmar planlarımızı tamamladık, Karamürsel gelişecek ama bu gelişimi iyi bir şekilde sağlamamız gerekiyor.

“ÖRNEK OLALIM”

Belki genel manada siyasi fikirlerimiz ayrı olabilir, ama konu Karamürsel olunca inanıyorum ki anlaşmama şansımız yok. Hepimiz aynı fikir ve doğrultudayız. Bizi öyle bir görsünler ki bizi burada kıskansınlar ve her yerde anlatsınlar” dedi.

 

Başkan Yıldırım’ın konuşmalarının ardından Gündemin ilk maddesini oluşturan İmar Komisyonu ile ilgili süre uzatım talepleri meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci ve üçüncü  maddesini oluşturan Mali Hizmetler Müdürlüğünün kesin hesabı ve imar Komisyonunun yazısı ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesini oluşturan Meclis üyeleri içerisinden amme alacakları tahsili ile ilgili görevlendirilecek meclis üyeleri asil üye Hasan Tural yedek üye Süleyman Baydın olarak oy birliği ile seçildi.

Mali hizmetler kesin hesabı ile ilgili mayıs ayı ikinci meclisin 5 Mayıs Perşembe saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

 

 

 

 

 




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı