Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törende Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, körfezin iki yakasını birleştiren köprünün isminin “Osman Gazi Köprüsü “ olduğunu açıkladı.

İstanbul İzmir karayolunu 8 saatten 3,5 saate indirecek projenin Körfez Köprüsü ayağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son tabliyeyi birleştirmesiyle tamamlandı. Dünyanın en yüksek 4. asma köprüsü olan Körfez Köprüsü mayıs ayında hizmete açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, iş kıyafetlerini giydi ve baretleri takarak köprünün üzerine geldiler. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erdoğan ve Davutoğlu'na bilgi verdi. Daha sonra Erdoğan ve Davutoğlu törenle vidaları sıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son tabliyenin vidalarını Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız ile birlikte sıkacağız. Kaynağını görevli arkadaşlarımız ayrıca yapacaklar. Bugün farklı bir uygulama yapıyoruz. Gerçekten dünyada 4.büyük özelliklere sahip bir köprü ile iftihar ediyoruz. Milletimiz için tüm insanlık için hayırlı olsun" diyerek besmele ile vidayı sıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, köprünün adını ‘Osman Gazi’ olarak açıkladı.

KÖPRÜ 6 DAKİKADA GEÇİLECEK
İzmit Dilovası ile Yalova Altınova'yı birleştiren asma köprü, dünyanın en yüksek 4. asma köprüsü durumunda. 113 adet tabliye var. Son tabliyenin kaynağı bugün yapıldı. İki nokta arasındaki mesafeyi 6 dakikada geçmek mümkün olacak. Geçiş ücreti 35 dolar + KDV olacak. Körfez köprüsünün ekonomik etkisinin 27 milyar lirayı bulması bekleniyor. Körfez köprüsü sayesinde bir çok sektör canlanacak. 15 bin kişinin istihdamına da katkı yapacak. Otoyolun bölge ekonomisinin büyümesine yüzde 7 artış sağlayacak. Otoyol tamamlandığında, TEM’den daha yararlı bir otoyol haline gelecek. Egee’de turizm hareketlenecek. Çandarlı’da büyük limanın faaliyete geçmesiyle, Ege’de üretilen zirai ürünlerin limanlara daha hızlı ulaştırılmasını sağlayacak. Dev projeyle hem sürücüler hem de Türkiye kazanacak. Zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacak. İstanbul İzmir otobanı istihdama da katkı sağlayacak.

12 MİLYAR 911 MİLYON TL HARCANDI
Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 94, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 87, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise yüzde 84 olmak üzere projenin tamamında yüzde 67 oranında fiziksel gerçekleşme sağlandı. Toplam 7 bin 918 personel, Bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugün kadar kamulaştırmalar dâhil 12 Milyar 911 Milyon TL harcandı.

 

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı