Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge ölümünün 8.yılında Dereköy’deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Tören Gazanfer Bilge’nin biyografisinin okunmasıyla başladı. Ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım konuşma yaptı. Başkan Yıldırım yapmış olduğu konuşmada “Ölümünün 8.yılında Gazanfer Amcamızı anmak adına bir kez daha onun kabri başındayız. Gönüllerimizden, kalbimizden eksik etmediğimiz sadece hayatının ve biyografisinin incelendiğinde bile hayatın her aşamasında örnek alınması gereken Karamürsel sevdalısı bu büyüğümüzü rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Kendi hayatında kişisel başarılarının dışında, hayat düsturu olarak çevresindeki insanlara faydalı olmak anlayışını benimsemiş bir şahsiyet. Özellikle genç nesillerle kurduğu diyolog, onlara yönelik yaptığı çalışmalar, onların bu ülkenin geleceğinde asıl kaynak olduğunu çok önceden keşfetmiş ve bütün yatırımını da o gençler üzerine kullanmıştır.

Ben hayatının son dönemlerinde Gazanfer Amca ile teşviki mesai etme fırsatını bulan şanslı insanlardan biriyim. Onunla oturup sohbet ettiğimizde hayata bakış açısının ne kadar açık olduğuna bir kez daha şahit oldum. Her seferinde anlatıyorum, buradaki gençlerimize örnek olsun. Ölümünden bir sene önceydi, buraya geldiğimde yeni ektiği cevizleri gösterdi. Dedi ki bu cevizleri yeni ektim, 6 sene de hemen ceviz vermeye başlıyor, 10 uncu seneden sonra ise en büyük mahsulü veriyor. Bu cevizleri toplayıp elde ettiğimiz parayla çocuklara yeni bir okul yapacağız’ dedi. Bu konuşmayı yaptığımızda Gazanfer Amca hastalığının son evresindeydi. Ama Gazanfer amcanın içinde ki geleceğe bakış açısını anlatmak istiyorum. Sıkıntılı olduğu dönemlerde bile hiçbir zaman şikayet etmeyen, hep şükür eden bir şahsiyetin mezarı başındayız. Ben onun adını yaşatmaya çalışan hanımefendiye uzun ömür diliyor, genç nesillere onun hayatını örnek almalarını nasihat ediyor. Bir kez daha ilçemize yaptığı yatırımlardan Allah razı olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

Başkan Yıldırım’ın konuşmasının ardından İlçe Müftülüsü Yılmaz Küçük ve din görevlileri tarafından dualar okundu.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge’nin eşi Yıldız Bilge ise Gazanfer Bilge’nin ölüm yıldönümünde genç güreşçilerin burada olması beni çok duygulandırdı, onu seven herkese teşekkür ederim” dedi.

Gazanfer Bilge anma törenine eşi Yıldız Bilge, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkan Başkanı İsmail Yıldırım, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Spor Müdürü Çetin Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ersin Kayahan, Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Hamdi Aydın, Ünlü Güreşçi Aydın Demir, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın, Güreş Federasyonu il Temsilcileri,  Karamürsel Levent Erdoğan Güreş Takımı, Seka Kağıt Spor Güreş takımı sporcuları ve Dereköy halkı katıldı.

GAZANFER BİLGE (1933-2008)

 

1933 yılında Karamürsel Belediye Başkanlığı yapan İsmail Bilge’nin oğlu olan Gazanfer Bilge 1923 yılında Karamürsel’de doğdu. İlkokulu Karamürsel’de bitiren Bilge, Gölcük Deniz Fabrikaları Okulundan mezun oldu.  Askerliğini bahriyeli olarak Deniz Kuvvetlerinde yaptı. Askerlik sonrası sivil polis olarak emniyet teşkilatında hizmet verdi. Bu arada Kasımpaşa Spor Kulübünde güreş çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar neticesinde 1946 Yılında Dünya, 1948 yılında da Olimpiyat şampiyonu oldu. 

Daha sonra Ankara, İstanbul ve diğer illere Otobüs servisleri açarak işletmecilik yaptı. 

Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Gazanfer Bilge’nin sportif anlamdaki başarılarını toplumsal alana da taşıyarak taçlandırdı. Ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin eğitilmesine verdiği katkıdan dolayı Karamürsel’e birçok eğitim tesisi kazandırdı. Karamürsel’in Dereköy Beldesini kampüs alanına dönüştürdü.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi Gazanfer Bilge’ye eğitime yaptığı katkılardan dolayı Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Senatosu tarafından 02 Şubat 2006 tarihinde Fahri Doktora unvanı verildi. Bilge, 2008 yılında vefat etti.

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı