Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman:"İşyeri kiralarında stopaj kalkmalı "

Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “İşyeri kiralarında kira gelirinden doğan vergiyi, kira gelirini elde eden mükellef değil, kiracı konumundaki ticaret erbabı ödemektedir. Yani mal sahibinin vergisini de biz ödüyoruz. Kira stopajı yükü esnafın sırtından kaldırılmalı” dedi.

 Kira stopajının kaldırılması ile esnafımızın rahatlayacağını ve üstünden büyük bir yükün kalkacağını söyleyen Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “Esnaf dükkân açmak için işyeri sahiplerinin isteklerini kabul etmek durumunda kalıyor. Bu nedenle, yapılan kira sözleşmeleri net kira üzerinden belirleniyor ve vergi yükü de mülk sahibinin değil, kiracı durumundaki esnaf ve sanatkârın üzerinde kalıyor. 2014 yılında işyeri kiralarından kesilen toplam stopaj vergisi 5.3 milyar lira. İşyerleri kira olan esnaf ve sanatkârlar, ticari faaliyetlerinden dolayı zarar da etseler bir başkasına ait olan bu vergiyi ödemek zorunda kalıyorlar” diye belirtti.

 29 BİN LİRAYI AŞARSA…                                  

Kira gelirleri 29.000 TL'yi aşarsa işyeri sahiplerinin beyanname vermek zorunda olduklarını hatırlatan Kocaman, “İşyeri sahipleri kira geliri 29 bin lirayı aşarsa beyanname veriyor. Bu sistemle vergi ödemedikleri gibi üstüne vergi iadesini alıyorlar. Yani vergiyi esnaf ve sanatkârlar ödüyor, verginin iadesini vergiyi fiilen ödeyen esnaflar değil bir kuruş dahi vergi ödemeyen mal sahipleri alıyor. Bu çarpık yapı en kısa zamanda değiştirilerek işyeri kiralarında stopaj uygulaması kaldırılmalıdır. Böylece vergi yükünün gerçekten geliri elde edenlerin üzerinde kalması sağlanacak ve sonuçta hiç kimse bir başkasının geliri için vergi ödemek zorunda kalmayacaktır' diye konuştu.

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı