2 Eylül'de ailesiyle bindiği lastik botun batması sonucu yaşamını yitiren ve cesedi Bodrum'da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin dramını çektiği kısa film'de Karamürselli Beyhan Deniz Demirler'de başrolde görev

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde oturan yapımcı Selahattin Çelik, Yunanistan'a geçmeye çalışırken 2 Eylül'de ailesiyle bindiği lastik botun batması sonucu yaşamını yitiren ve cesedi Bodrum'da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin dramını çektiği kısa filmle bir kez daha gözler önüne serdi. 

Bir bölümü Orhangazi İlçesi'nde çekilen, senaryosunu Serdar Şensoy'un yazdığı 5 dakika 7 saniyelik kısa film  Selahattin Çelik'in sosyal medyadaki sayfasında yayınlanmaya başlandı. Suriye'deki savaş görüntüleriyle başlayan 'Söz bitti bebek' adlı filmde, Aylan Bebek'in  Kobani'deki evi canlandırılıyor. Tuncay Gören'in elektro bağlama, Hüseyin Geçer'in de balaban çalarak yaptığı müziğin yanı sıra Hatice Ak'ın Aylan için yazdığı, Fuat Kuş'un okuduğu şiir eşliğinde devam eden filmde, ailenin Türkiye'ye sığınıp   Ege Denizi kıyısına gelmesi ve babanın, Yunanistan'a geçişi organize eden kişiye para vermesi de canlandırılıyor. Film, "Avrupa'nın insanlığı kıyıya vurdu" yazısıyla son buluyor. 

Orhangazi ve İznik Gölü kıyısında geçen filmin çekimlerini Dilek Portakal ve Uğur Aydın yaptı. Kurgusu İsa Aydın'a ait olan filmde, Selahattin Çelik, Deniz Demirler, Elif Suzer, Sefa Eren Çelik, Tusem Doğan, Merve Çelik, Hasan Haco, Enes Çelik, Bekir Küçük ve Mesut Toprak rol aldı. Aylan Bebek ile ilgili kısa bir filmi hazırlayan Selahattin Çelik, Aylan Bebek'in görüntülerini izlerken çok üzüldüğünü belirterek, "Bu çocuklar bizim.  Çok etkilenmiştik. Arkadaşlarla 'Ne yapalım, ne edelim?' diye konuştuk. Her şey anlık duyuluyor ve bir anda unutulup gidiyor. Sürekli gündemde kalabilmesi için böyle amatörce bir çalışma yaptık" dedi. Proje içinde bir Suriyeli ailenin de yer aldığını belirten Çelik, "Ailenin evinde çekim yaptık. İlk bombalamada Suriyeli ailenin çocuğunu da kullandık. Suriyeli bu ailenin içinde Suriye'deki bombalamalarda ölenler de vardı" diye konuştu. 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı