Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel'in tarihi belediye binasını ziyaret ederek müzeye dönüştürülen yapı hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı

Karamürsel’in tarihi belediye binası restore edildikten sonra ziyaretçilere açılan tarihi yapıyı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da gezdi. Karamürsel Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla yaptığı ve Anıtlar Kurulu’nun onayladığı projeyi inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, yetkililerden detaylı bilgi aldı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel’in de eşlik ettiği ziyaretlerde, her fotoğraf karesini ve tarihi eşyaları dikkatle inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Tarihimizi bu şekilde canlı tutmak çok önemli. Günümüzün ve geçmişin büyük isimlerini yaşatarak, geleceğimiz olan gençlere onların tarihte neler başardıklarını çok iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

 ATATÜRK 1933 YILINDA ZİYARET ETMİŞTİ

Restore çalışması kapsamında tarihi belediye binasının zemin iyileştirilmesi, hasarlı yerlerinin güçlendirilmesi, cephe kaplamaları ve duvar süslemelerinin gerçeğe uygun olarak yenilenmesinin ardından vatandaşların ziyaretine açılan bina geçmişin önemli izlerini de içinde barındırıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 24 Temmuz 1933 yılında tarihi belediye binasını ziyaret etmişti. Karamürsel’e acar motoruyla denizden gelen Atatürk belediye binası önündeki iskelede inerek belediye binasına geçmiş, buradaki ziyaretinin ardından çarşı merkezini gezmişti. Atatürk’ün Karamürsel’e gelişi 24 Temmuz 1933 tarihinden itibaren her yıl tarihi belediye binasının önünde kutlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel tarihi belediye binasının diğer bölümünde, yağlı güreşlerde ülkemizin ve kentimizin gururu Ahmet Taşçı’nın da fotoğraflarından oluşan kısmı gezdi.

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı