Kocaeli’nin üçüncü barajı olan Karamürsel İhsaniye Barajı, ağzına kadar suyla doldu.

Karamürsel ve Gölcük bölgelerindeki yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 15 milyon metreküp doluluk kapasitesine sahip Karamürsel İhsaniye Barajı’nda su tutulmaya geçen yıl başlanmıştı. Ağzına kadar su dolu olan barajın 17,5 kilometrelik şebeke hatlarının yapımının tamamlanması bekleniyor. İletim hattı kapsamında bulunan 2,5 kilometre uzunluğundaki tünel ihalesi yapıldı, çalışmalar başladı.  Kalan 15 kilometrelik şebeke ihalesi de yeni yılda yapılacak.

Yuvacık ve Namazgah’tan sonra Kocaeli’nin 3. barajı olacak Karamürsel İhsaniye Barajı, DSİ tarafından yapıldı. 69 metre yüksekliğinde bulunan baraj geçen yıl tamamlandı ve su tutulmaya başlandı. Baraj ile yerleşim alanları arasındaki 17,5 kilometre uzunluğunda olacak iletim hatları ve arıtma tesisi yapılmadığı için İhsaniye Barajı, yaklaşık bir yıldır ağzına kadar dolu olarak bekliyor, devreye alınamıyor.

DSİ, geçen yıl barajda su tutmaya başladıktan bir süre sonra iletim hatları için ihaleye çıkmıştı. Karamürsel Dereköy bölgesinde 2 bin 764 kilometre uzunluğundaki tünel iletim hattının ihalesi yapıldı. Konuyla ilgili gazetemize bilgi veden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Baraj tamamlandı. Su tutulmaya başlandı. Baraj için 17,5 kilometrelik iletim hattı ve arıtma tesisi yapılması gerek. Bu hattın 2,5 kilometrelik kısmı tünel olacak. Buranın ihalesi yapıldı. Müteahhit firma 1 hafta 10 gün sonra kazmaya başlayacaklar ”dedi.

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İhsaniye Barajı suyunu hanelere biran önce verilmesi için iletim hatlarının geciktirilmeden bitirilmesi konusunu DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmek için Ankara’da görüşmelere gittiğini de söyledi. Sağlık, “2,5 kilometrelik tünel iletim hattı kazısı başlıyor. Kalan 15 kilometrelik iletim hattının ihalesi de biran önce yapılsın diye Ankara’da görüşmeler yaptım. Görüşmeler olumlu sonuçlandı. 2023 yılının bütçesinin belli olması bekleniyor. Bütçe belirlendikten sonra kalan 15 kilometrelik kısmın da ihalesi yapılacak” ifadelerini kullandı.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı