Dün akşam (cuma) saat 18.15'te  Bartın'ın  Amasra  ilçesindeki maden ocağında  patlama  meydana geldi. Bölgede kurtarma çalışmaları anında başladı. Çevre illerden de ekipler takviye için maden ocağına giderken acı haberler peş peşe geldi. Bakan Dönmez patlamaya ilişkin "İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada can kaybı sayısının 41 olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul'da yaptığı açıklamada, "Bartın'da 3 hastamız var. Genel durumları iyi. 2-3 gün içinde taburcu edebiliriz. İstanbul'da 6 hastamız var. 5'inin durumu ciddi. Dün bir hastamızın kalbi durdu, müdahaleyle tekrar hayata döndürüldü. Durumu ciddi arkadaşlarımız için ilk günler kritik. Ben de yakından takip ediyorum. Cumhurbaşkanımız da her hastamızı yakından takip ediyor. Önümüzdeki 3-4 gün yakın takiple seyirlerini görmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Bakan Dönmez: Bartın'da dün akşamdan beri devam eden arama kurtarma çalışmalarımızı tamamladık. 41 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı