Coğrafya Öğretmeni Sevim Turan’a, okul idaresi tarafından mobbing uygulandığı için Eğitim Sen Kocaeli Şubesi okul önünde açıklama yaptı. Açıklamada, kemoterapi tedavisi gören öğretmenin okula gelmeye zorlandığı belirtildi.

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Karamürsel Alp Anadolu Lisesinde görev yapan Coğrafya Öğretmeni Sevim Turan’a, okul idaresi tarafından mobbing uygulandığı gerekçesiyle okul  önünde  açıklama   gerçekleştirdi.

Açıklamada, Eğitim Sen üyesi Sevim Turan’ın, Ocak 2020’de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçirdiği operasyonun ardından kemoterapi tedavisi görmeye başladığı ve Ağustos 2020 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre pandemi koşulları süresince idari izinli sayıldığı belirtildi.

Turan’ın bu süreçte uzaktan eğitimle ders yapmasına ve haftada bir okula giderek defterleri imzalamasına rağmen; okul müdürü tarafından nöbet tutmaya ve okula gelmeye zorlandığı belirtildi.

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, “Bu anlayış, “idari izinli olanlar, görevlerini tam yapmış sayılırlar ve ek ders ücretlerini hak ederler” yönergesini bile yok sayan bir anlayıştır. Bu anlayış, Cumhurbaşkanlığı Genelgesini yok sayan anlayıştır” diyerek tepki gösterdi.

Sendika olarak okul müdürü, il ve ilçe müdürlükleriyle görüştüklerini uyarılarını işlettiklerini belirten Yıldırım, “ Arkadaşımıza okul müdürünün uyguladığı baskılar artmış; nöbet görevini yapmadığı; uzaktan eğitim sürecinde, belirlenen saatler dışındaki saatlerde zoom üzerinden ders yapıldığı veya farklı kaynaklardan ders işlendiği gibi gerekçelerle, öğrencilerden baskı ve zor kullanılarak arkadaşımız hakkında şikayet dilekçeleri alınmış ve Sevim Turan öğretmenimiz hakkında haksızca bir soruşturma açılmasın sağlamıştır” dedi.

EK DERS ÜCRETİ ÖDEMEMEK İÇİN DİRENDİLER

Yıldırım, “Üyemiz ilçede görevlendirilen muhakkiklere ifade vermeye zorlanmış. Bir kumpasla karşı karşıya kaldığını düşünen  arkadaşımız muhakkikleri reddedip ilden müfettiş talep eden dilekçesini ilçe milli eğitim müdürlüğüne vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığınca, pandemi sürecinde özveriyle uzaktan eğitimde görev yapan eğitimcilere verilen “Başarı Belgesi”, soruşturma gerekçe gösterilerek  arkadaşımıza verilmemiştir. Her ne olduysa öğretmenimiz 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında idari izni kabul görmüş ve okula çağrılmamıştır. İdari iznin kalkması ile de Nisan ayında okula dönmüş  ve görevine başlamıştır” dedi.

Uzaktan eğitimde “idari izinlilerin de görevlerini tam yapmış sayılırlar" yönergesine rağmen, Sevim Turan’a ek ders ücret ödemesi yapılmadığını belirten Yıldırım, “ Üyemiz 11-15 Nisan ara tatilindeki seminerlere katıldığı halde ek ders ücreti ödenmemekte direnilmiş, Bakanlık müfettişin sözlü uyarısı ile ancak ödenmiştir” dedi. Yıldırım, mobbingin bununla sınırlı kalmadığını ders arasında sağlık ocağına giderek ilacını yazdıran Sevim Turan’a gerekli belgeleri sunmasına rağmen bilgi ve belge vermediği gerekçesiyle okul müdürü tarafından soruşturma açılarak uyarma cezası verildiğini ifade etti.

Okul müdürünün mobbinge varan uygulamalarını kınayan ve sürecin takipçisi olacaklarını belirten Yıldırım, bu sürecin üyeleri Sevim Turan’ın mesleki kıdeminin, kariyerinin hiçe sayılmasının yanı sıra sağlık sorunlarını derinleştireceği belirtti.

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı