TÜİK ve ENAG ın aylık ve yıllık enflasyon hesaplarında büyük bir uçurum olduğu görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları, şubat ayında aylık bazda yüzde 4,81 artarken, yıllık enflasyon yüzde 48,69'dan, yüzde 54,44'e yükseldi

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), şubat ayına ilişkin enflasyonu üç haneli olarak açıkladı.

ENAG'a göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) şubat ayında yüzde 5.44 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 123.80 olarak gerçekleşti. 

Türkiye de çalışan ve emekli ENAG a göre değil Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK in enflasyon rakamlarına göre maaşlarına zam yapılması sonucu sürekli fakirleşti ve geçinemez hale geldi.

Şayet Türkiye de çalışan ve emekli ENAG enflasyon oranlarına göre maaşlarına zam yapılsaydı bügün aldıkları maaşların 2 katı fazlasını almış olacaklardı.

Vatandaşlar, “  Cumhurbaşkanım, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, gerçek enflasyon oranlarını hesaplamasını bilmiyor. Acilen TÜİK i kapatalım. Vatandaşlar olarak hissettiğimiz gerçek enflasyon oranlarını aylık olarak Cumhurbaşkanımıza veririz ve böylece fuzili olan TÜİK i kapatmakla birlikte Türkiye de ayrıca tasarruf etmiş oluruz.” Diyorlar.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı