Karamürsel den Gölcük Özel Medar Hastanesine hasta götüren İlyas Özmen “ bu hastaneye ne zaman hasta götürürsem hep mescit kapalı. Dün hastane giriş kapısının önünde ikindi namazımı kıldım. Bundan sonra hasta götürdüğüm zaman mescit yine kapalı derseler, bu sefer de başhekimin odasında namaz kılacağım” dedi.

Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan Karamürselli İlyas Özmen” Bundan birkaç ay önce yine bir ikindi vaktiydi hasta götürdüm Gölcük Medar'a. Tahlildi, testti, röntgendi iş uzadı. Baktım vakit daraldı, koştum hastanenin mescidine, mescit kapalı. Güvenliğe sordum, pandemi sebebiyle Sağlık Bakanlığı emrine istinaden kapalı olduğunu söyledi. Hasta haklarına gittim, aynı şeyi zikretti. Başhekim beyle görüşmek istedim, yerinde yok dediler. Adım gibi biliyorum yerindeydi. Telefon numaramı ve açık kimliğimi yazarak not bıraktım kendisine, dönüş olmadı.
Sağlık Bakanlığı'na yazdım, muhatap ilgili kurumdur diye cevap verdiler. Topu taca attılar yani. Gölcük'ten hatırlı kişilere anlattık durumu, olmaz öyle şey, biz görüşürüz düzelttiririz bu yanlışı dediler, herhangi bir sonuç çıkmadı.
Konuyu, her konuda samimiyetine inandığım Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'e aktaracaktım, bilenler gerek yok, AKP'li eski İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ortaklarındandır Medar'ın, belediye başkanı herhangi bir tavsiyede de bulunamaz, yaptırım da uygulayamaz oraya dediler.
Araştırmadım, kanunlarda var mıdır bilmem, lâkin eğer bir kurum bünyesinde faaliyet alanına girmeyen bedenin ihtiyaçları olan yeme içme, ihtiyaç giderme vb.ler için yer ayırıyor, düzenleme yapıyorsa, ruhun ihtiyaçları için de yer ayıracak düzenleme yapacaktır, yapmalıdır.
Beni boşverin, ben namazımı her yerde kılarım. Külüstür de olsa bi araç var altımda, gerekirse en uzak camiye gider yine kılarım.
Ya orada çalışan inançlı kardeşim nereye gidecek, nasıl gidecek?
Peki ya hasta getiren yaşlılar, yürüme güçlüğü çekenler, yol iz bilmeyenler nereye gidecek, nasıl gidecek?
Peki hanımlar gidebilir mi oraya buraya...?
Bugün pazar olduğu için ana giriş kapısı kapalıydı, bu yüzden namazımı girişin önünde eda ettim. Acil bölümünde kılmak olmazdı, çünkü çok dar ve çok kalabalıktı.
İnşallah bundan sonraki ilk gidişimde, eğer mescit yine açılmamış olursa, namazımı ilk girişteki bekleme salonunda eda edeceğim, hasta kabul bankolarının önünde.
Ondan sonraki gidişimde de, mescit ibadete açılmamışsa hâlâ, bu seferde hasta hakları odasında kılacağım namazımı.
Ondan sonraki gidişte de Başhekim Bey'in odasında inşallah!
Bugün binanın dışında olmama rağmen, fotoğrafımı çekecek yürekli birini bulmakta çok zorlandım. İçeride olunca eminim hiç kimse üstlenmeyecektir bu işi, ama görüntüleyemesem de dediklerimi yapacağım inşallah.
İlle de Başhekim Bey'in odasında ibadet etmek için sabırsızlanıyorum.
Aslında Medar'ın ortaklarından biri CHP'li olsaydı işim çok daha kolaydı. Giderdim halk adamı Ahmet Çalık Bey'in yanına izah ederdim durumu, o anında hallederdi bu işi. Ama dini bütün AKP ve AKP'liler olunca iş karışıyor işte...
Sahi AKP İzmit'te niye kaybetmişti?” dedi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı