Karamürsel Anadolu Lisesi, 3'er yıllık döngülerle yapılan Uluslararası bir araştırma olan PİSA araştırmasında Türkiye yi temsil edecek.

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır.

Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mustafa Karlıtepe ile Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Taş, Karamürsel Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mustafa Karlıtepe tarafından Karamürsel Anadolu Lisesi’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında Proje Okulu olacağı öğrenildi.

Karamürsel Anadolu Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında Proje Okulu olduğunda Kocaeli'de eğitimin kalitesinin yükseltilmesi adına çalışmalar yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mustafa KarlıtepePİSA uygulaması bir yarışma veya sınav değil, bir durum belirleme çalışmasıdır. Bireysel olarak öğrencilerimizin veya okullarımızın değil, eğitim sistemimizin durumunu ortaya koymaktadır. Ülkemizin uluslararası düzeyde kaliteli insan gücü olarak konumunu belirler. Yani politikalar ve eğitim öğretim programının geliştirilmesi için bize bilgi sağlar” dedi

PISA Nedir?

Açılımı "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır.

PISA'nın amacı nedir?
PISA'nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.

PISA neyi ölçmektedir?
PISA'da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.
PISA araştırmasında kullanılan "okuryazarlık" kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır.

PISA  kimler tarafından yürütülmektedir?
PISA; kısa adı OECD olan "Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü"nün bir eğitim araştırmasıdır. Bu araştırma, OECD Eğitim Direktörlüğü'ne bağlı olan PISA Yönetim Kurulu tarafından yürütülmektedir. Araştırmada kullanılan testlerin ve anketlerin geliştirilmesi, analizlerinin yapılması, uluslararası raporun hazırlanması gibi işlemler, PISA Yönetim Kurulu gözetiminde belirlenen bir konsorsiyum tarafından yapılmaktadır.
PISA'nın ulusal düzeyde çeviri ve uyarlama işlemlerinin yapılması, araştırmanın uygulanması, analizlerin yapılması ve ulusal raporun hazırlanması gibi işlemler ise araştırmaya katılan her ülkede belirlenen ulusal merkezler tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı