Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Çelik “Yapımı süren ek yeni bina yapımı 2022 yılının ocak ayında faaliyete geçerek 50 yataklı hastanemiz 80 yataklı olarak hizmet verecek” dedi.

Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Erkan Çelik, Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Dr. Seda Sibel Günbey ile birlikte pandemi koşullarında çalışan Karamürsel Devlet Hastanesi’nin son durumunu anlattı. 50 yataklı hastanede 4 yataklı servis, 4 yataklı birinci basamak yoğun bakım, doğumhane, ameliyathane, diyaliz, diş, evde sağlık hizmetleri bölümü, 18 uzman, 13 pratisyen hekim, 5 diş hekimi, 260 aktif personelin olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Çelik, “Şu anda yoğun bakımımız 1’inci düzeyde yeni binamızla birlikte 2’nci düzeyde olacak bu da cihaz konusunda artış olacak anlamına geliyor” dedi.

“AMACIM 100 YATAKLIYA ÇIKARTMAK”

Yeni binanın inşaat çalışmasının devam ettiğini ifade eden Çelik, “Yüklenici firma tarafından zor olan kısım olarak görülen hastanemizin önünde yer alan istinat duvarını bitirdi. Hastanemizin inşasına başlayarak 2’nci katı çıktı önümüzdeki günlerde 3’üncü kat çalışmasına başlayacak. Yeni binamız 6 katlı, en üst kat idari birimler, alt katlar servis olacak. Şu anda 50 yataklı olan hastanemiz yeni bina bitimiyle 80 yataklı olacak. Benim amacım bu 80 yataklıyı 100 yataklığa çıkartmak” diye konuştu.

“EN BÜYÜK PROJEM B GRUBUNA GEÇMEK”

Şu anda hastanenin C grubu olarak hizmet verdiğini ifade eden Başhekim Çelik, “Benim en büyük projem, Karamürsel Devlet Hastanesi’ni B grubuna çıkartmak. Bu, branş hekim sayısının artması demek. B grubuna çıkarabilirsek eksik hekimlerimiz hemen tamamlanacak. Şu anda servislerimizde bir hekimle çalışıyoruz, bir hekimimiz tayin olduğunda ya da hastalandığında yerine hekimin gelmesi uzun sürebiliyor, ama B grubunda olursak hemen hekim gönderiliyor. Eğer B grubuna çıkartabilirsek uzun bir süre sağlık açısından Karamürsel rahat edecektir” dedi.

“YALOVA’DAN GELENLER VAR”

Başhekim Çelik, “Karamürsel Devlet Hastanesi’ne Yalova İli Altınova ilçesinden vatandaşlarımız, Karamürsel’e sınır komşusu olması nedeniyle ve Yalova Devlet Hastanesi’nin Bursa yolu üzerinde olması uzak olduğundan burayı tercih ediyorlar. Şu anda eksik doktorumuz yok, psikiyatri ve radyoloji doktorlarımız doğum izninde, bu nedenle bu iki doktor eksiğimiz mevcut. Radyoloji doktoru haftada 2 gün Gölcük’ten geliyor ama yetersiz oluyor” açıklamasında bulundu.

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı