Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan,Kocaeli nde pozitif çıkan her vakaya mutant virüs gibi baktıklarını açıkladı.

HER VAKA MUTANTTIR

Sağlık  Bakanı Fahrettin Koca, mutant virüsün Türkiye geneline yayıldığını ve 76 ilde mutant virüse rastlandığını açıkladı. 76 ilde 41 bin 488 İngiltere, 9 ilde 61 Güney Amerika, 1 ilde 2 California-Newyork ve bir Brezilya mutantı bulunduğunun açıklanması ile gözler Kocaeli’ye çevrildi. Liman ve işçi hareketliliğinin yoğun olduğu Kocaeli’de her pozitif vaka mutant virüsmüş gibi hareket edildiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, vatandaşların kapalı mekanlarda maskesiz kalmamasını istedi.

10 KAT DİKKAT ETMELİYİZ

Mutant virüsün artık neredeyse tüm Türkiye’de yaygınlaştığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Mutant virüsün yaygınlaşması ile birlikte vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı. Özellikle kapalı mekanlarda maskelerini çıkarmamaları gerekiyor. Daha önce bir dikkat ettiysek, şimdi 10 kat daha dikkat etmemiz gerekiyor. Maske ve mesafe kuralına daha çok dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

DRAMATİK BİR ARTIŞ YOK

Vaka sayılarında dramatik bir artışın olmadığını söyleyen Dr. Pehlevan, “Ancak Türkiye ortalaması ile paralel bir yükseliş seyri var. Artışa rağmen hastane ve yoğun bakımlarda doluluk oranlarında ciddi artış yok” dedi. Aşı çalışmalarına da değinen Pehlevan, “Aşılamada randevu alan 65 yaş ve üstü vatandaşların tamamını aşıladık. Şu an ikinci dozları yapıyoruz. Açılan okullarda öğretmenlerin aşıları yapılıyor” diye konuştu.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı