Taş ocağı istemeyen Karamürsel Kızderbent Halkına bir fırsat daha açıldı.

ÇED Raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu “ İDK” tarafından Karamürsel Kızderbent halkının taş ocağını istemediklerini konusunda 10 gün içerisinde Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek gerekçeli görüş bildirmesi isteniyor.

Kızderbent  halkının  bu son fırsatı değerlendirmesi gerekiyor

Karamürsel Kızderbent Halkı taş ocağı istemediklerini 10 gün içerisinde Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek görüşlerini bildirmeleri neticesinde bakanlık ile DSİ tekrar toplantı yaparak Kızderbent te taş ocağının açılıp açılmamasını değerlendirecekler.

Karamürsel Kızderbent halkının önlerine gelen bu son fırsatı değerlendirerek 10 gün içerisinde tüm köy sakinleri kalabalık bir şekilde Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek taş ocağını istemedikleri görüşlerini iletmesi gerekiyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 1.Bölge Müdürlüğü, Yalova/Altınova’daki Karadere-Kınalı Barajları için Karamürsel Kızderbent Mahallesi sınırları içerisinde, Aktoprak mevkiinde taş ocağı açmayı ve beton santrali kurmayı planlıyor. Açılacak taş ocağı ile Yalova’da yapılmak istenen Karadere sulama ve Kınalı içme suyu barajlarına malzeme temin edilmesi amaçlanıyor. 91 bin 958 hektarlık bir alana kurulması planlanan proje kapsamında biri içme diğeri sulama suyu amaçlı 2 baraj ve malzeme ocakları (andezit ocağı, A-B-C kil malzeme sahaları), kırma eleme tesisi ve hazır beton santrallerinin yer alması öngörülüyor.

HALK İSTEMİYOR

Bölge halkı ise yapılmak istenen baraja karşı olmadıklarını ancak açılacak taş ocağının mahallelerindeki tarım ve hayvancılığı bitireceğini belirterek “Karadere ve Kınalı Barajları Malzeme Ocakları Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali” isimli projeye karşı çıkıyor. “Karadere ve Kınalı Barajları Malzeme Ocakları Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali” isimli proje, köy ve çevresindeki bölgenin içme suyunu bozacağı ve doğayı tahrip edeceği için tepkiyle karşılanıyor.

SON ŞEKLİ VERİLDİ

Bölge sakinleri bu proje ile ilgili uzun zamandır tepkilerini dile getirirken önemli bir gelişme yaşandı. proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verildi. Rapor, halkın görüş ve önerilerini almak üzere 10 gün süre ile halkın görüşüne açıldı. Bakanlığa ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı belirtilerek görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na veya Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği ifade edildi.

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı