Güney Marmara Otoyolu Kocaeli Kartepe,Başiskele,Gölcük,Karamürsel in Akçat Köyü ve Valideköprü ile Yalova nın Altınova ilçe sınırlarından geçiyor.

Hükümet tarafından yaklaşık 10 yıl önce gündeme getirilen Güney Marmara Otoyolu için ikinci kez etüt ve proje danışmanlık hizmeti ihalesi yapılacak. Aralık 2019’da etüt proje ve danışmanlık hizmeti ihalesini alan firma ekonomik gerekçelerle işi yapamayacağını söyleyerek işi tasfiye etti. Tasfiye sürecinin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra yeniden ihale çalışması yapıldı. Ocak ayında ön yeterlilik görüşmesi tamamlanan ihale 24 Mart Çarşamba günü saat 11.00’de Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde yapılacak.

700 GÜNDE TAMAMLANACAK

Güney Marmara Otoyolu’nun geçeceği bölgedeki vatandaşların büyük beklentisi olan otoyol çalışması için önemli bir adım atıldı. İkinci kez etüt ve proje danışmanlık hizmeti için ihaleye çıkılacak. Etüt ve proje hizmeti ihalesinin ardından yapım ihalesi yapılacak. 24 Mart’a yapılacak olan Yalova-İzmit Otoyolu (bağlantı yolları dahil) etüt ve proje danışmanlık hizmeti ihalesini alacak olan firma ihaleyi 700 iş günü içinde tamamlaması bekleniyor. İhaleye 12 Ocak’ta ön yeterlilik ihalesi değerlendirmesinde sıralamaya giren firmalar davet edilecek.

65 KİLOMETRESİ KOCAELİ’DEN GEÇECEK

Kocaeli’den bağlantı yolları dahil 65 kilometresi geçen ve toplamda 86 kilometre olan Güney Marmara Otoyolu tamamlandığında D-130 karayolunda büyük rahatlama olacak. Belirlenen güzergahta Kocaeli sınırları içinde 4 tünel, 5 kavşak, 10 viyadük yapılacak. Karamürsel Valide Köprüsü mevkiinde yapılacak kavşakla ile başlayacak olan proje Cengiz Topel Havaalanı’nın ön tarafından TEM’e ve D-100’e bağlanarak tamamlanacak.

8,8 KİLOMETRELİK TÜNEL

Valide Köprü Kavşağından itibaren başlayacak projede en uzun tünel Karamürsel Akçat’ın üstünden başlayarak Gölcük Sofular mevkiinin güneybatısında tamamlanan 8,8 kilometrelik tünel olacak. İhsaniye’nin üst kısmında yer alacak olan 1260 metrelik ikinci tünelin çıkışında K4 Gölcük Kavşağı inşa edilecek. Bu kavşaktan Gölcük Serbest Bölgeye, Yalova ve İzmit bölgesine çıkış verilecek.

BARAJIN ALTINDA 3 VİYADÜK OLACAK

Yazlık bölgesinde başlayarak Bahçecik Seymen mevkiinde biten 2 bin 880 metre uzunluğundaki tünelin çıkışında K5 Bahçecik Kavşağı yer alıyor. Kavşak ile Başiskele’ye giriş verilecek. Kavşağın ardından Kılıçarsal mevkiinde 5,5 kilometre uzunluğunda L-7 tüneli yer alıyor. Tünelin ardından Yuvacık Barajının alt kısmı viyadük ile geçilecek. Bölgede 300, 650 ve 302 metre uzunluğunda viyadükler yapılacak.

TEM VE D-100’E BAĞLANACAK

Başiskele Fatih Mahallesinin üst kısmında 1150, 780 ve 130 metrelik 3 viyadük daha yer alacak. Doğantepe’nin üst kısmında 140, 100 ve 120 metre uzunluğunda 3 viyadük daha yapılacak ve viyadüklerle Karatepe kavşağına bağlanacak. K-6 Karatepe Kavşağından Rahmiye bölgesine çıkış verilecek. Ardından K-7 Çepni kavşağında 2 çıkış verilecek. İlk çıkış TEM Otoyolu’na Soğuk Pınar Mevkiinde 900, Bataklık mevkiinden 500 metrelik viyadük ile bağlantı sağlanacak. İkinci çıkış ise İbrikdere’de D-100 Karayolu’na bağlantı yapılacak. Altınova’nın çıkışında 2 ve Karatepe ve Çepni kavşağı arasında ise 2 olmak üzere Kocaeli sınırlarında 4 hizmet tesisi bulunacak.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı