Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada fahiş fiyat denetimlerinde çok sayıda firmaya binlerce lira ceza kesildiği açıklandı.

Kocaeli de yapılan denetimlerde, fahiş fiyat uygulayanlara binlerce lira ceza kesildi.  

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ticaret İl Müdürlüğü personelleri ve belediye görevlilerinin katılımlarıyla oluşturulan ekiplerle beraber kent genelinde yapılan fahiş fiyat denetimleri neticesinde, 680 firmada, 27 bin 303 ürünün denetlendiği belirtildi.

 959 FİRMA VE 56 BİN ÜRÜN DENETLENDİ

Değerlendirmeleri devam eden dosyalardan maske satışı yapan iki firma ile gıda satışı yapan bir firmaya haksız fiyat uygulamalarından dolayı toplam 314 bin 343 TL. idari para cezası uygulandı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında fiyat etiketi ile ilgili yapılan denetimler sonucunda 959 firmada 56 bin 589 adet ürün denetlenirken, 39 firmada tespit edilen aykırılıktan dolayı haklarında 25 bin 772 TL. idari para cezası uygulandı.

GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANMAYA DEVAM EDECEKTİR

Açıklaamda, “Bu doğrultuda, sağlık ürünleri, temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin arz zinciri güvenliğinin sağlanması için ithalatçılar, üreticiler, satıcılar nezdinde fahiş fiyat ve fiyat etiketleri açısından gerekli denetim faaliyetlerine ara vermeden devam edilmekte olup, aykırı iş ve işlemlerde bulunanlar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır." denildi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı