Koronavirüs ile mücadelenin en önemli adımı olan aşılamada sağlık çalışanlarının ardından 90 yaş üstü, huzurevi ve bakımevinde kalan vatandaşlara aşı yapılmaya başlandı. Aşının ikinci basamağında Kocaeli genelinde yaşayan 90 yaş ve üstü 2 bin 988 vatandaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Huzurevi ve Bakımevlerinde kalan 510 vatandaş ve 550 müdürlük çalışanına aşı yapılacak.

2 BİN 988 KİŞİ VAR

Koronavirüs ile mücadelede en büyük risk grubu olan 90 yaş ve üstü vatandaşlar için bugün aşı çalışması başladı. Kocaeli genelinde 31 Aralık 2019 verilerine göre 2132’si kadın, 856’sı erkek olmak üzere Kocaeli’de 90 yaş ve üstü 2 bin 988 vatandaş bulunuyor. 90 yaş ve üstü vatandaşların Alo 182, MHRS üzerinden randevu alanlara aşıları evlerinde uygulanacak. Ancak alerji öyküsü olanlar sağlık çalışanları tarafından hastaneye götürülerek aşıları yapılacak.

30 DAKİKA BEKLENECEK

90 yaş ve üstü vatandaşların evlerinde yapılacak aşıda sağlık çalışanları 30 dakika bekleyerek olası alerji oluşması halinde müdahale edecek. 90 yaş ve üstü kişinin bulunduğu evde 80 yaş ve üstü kişi varsa onunda aşısı yapılacak. Hastanede ya da sağlık ocağında aşı olmak isteyen 90 yaş ve üstü vatandaşları evlerinden araç ile alarak aşı yapılmak istenilen yere götürüp aşılarını yaptıracak.

510 KİŞİYE AŞI YAPILACAK

90 yaş ve üstü vatandaşlar dışında Huzurevi ve Bakımevlerinde kalan vatandaşlar da aşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kalan 510 vatandaş ve müdürlükte çalışan 550 çalışana aşı yapılacak. Kurumda kalan vatandaşlara kurumlarında sağlık çalışanları tarafından aşı yapılacak. Müdürlük çalışanları ise ister kurumlarında, ister sağlık ocaklarında isterse de hastanede randevu alarak aşılarını yapabilecek. Kurumlarda koronavirüs olan ve üzerinden 180 günü geçmeyenlere aşı yapılmayacak.

AŞILANAN SAYISI 17 BİNİ GEÇTİ

Geçtiğimiz hafta sağlık çalışanları ile başlanan aşılamada bugüne kadar 17 binin üzerinde sağlık çalışanı aşılandı. Sağlık çalışanlarının aşılamasının bugün sona ermesi bekleniyor. Sağlık çalışanlarından sonra başlayan 90 yaş ve üzeri, huzurevi ve bakımevlerinde kalan vatandaşlara ise pazar günü aşılamanın tamamlanması bekleniyor.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı