Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923'de Türk edebiyatının ileri gelen yazar, aydın ve gazetecileriyle İzmit Kasr-ı Hümayun'da 6 saat süren ilk basın toplantısını gerçekleştirmiştir.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923’te İzmit Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirdiği tarihi toplantıda, Kurtuluş Savaşı boyunca yazılarıyla, yaptıkları haberlerle Milli Mücadele’ye büyük katkılar sunan gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuş, onların fikirlerini alarak, Türkiye’nin yeni rotasını çizmiş ve Cumhuriyet’in temellerini atmıştır. Daha o yıllarda basının önemli bir toplumsal aktör olduğunun farkında olan Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı gibi büyük bir olayı ilk olarak basın ile paylaşmıştır. Bu tarihi toplantıya tanıklık eden basın ise yorgun ve fakir düşmüş, ama onurunu hiçbir zaman yitirmemiş bir milleti tek bir amaç için bir araya getirecek sorumluluğun temsilcisi olmuştu.

‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ mesajını vermesi ve demokrasinin temel taşlarından biri olan basının önemini kamuoyuna ilk kez İzmit’ten duyurması bizleri onurlandırmakta ve gururlandırmaktadır. 16 Ocak, Atatürk’ün basına verdiği önemi ifade etmekte, bu günün Basın Onur Günü olarak kutlanması da basın mensuplarının, yazarların, Türkiye’nin kurtuluşu ve inşasına sundukları benzersiz katkıyı göstermektedir.

Basınımız, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. 

“16 Ocak Basın Onur Günü” sadece Kocaeli nde gazeteciler tarafından kutlanmaktadır.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak 16 Ocak Basın Onur Günümüzü kutlarız.

UGC-Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı