UGC-Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı Cumartesi günü saat 12.00 de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Şube Merkezi 2.Kat 8 Nolu Salon da gerçekleşti.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin 1.Kongresinde dünya ya açılma startı verildi. Kongre nin sunuculuğunu UGC üyesi olan herkesin tv ekranlarından tanıdığı Habertürk Tv nin haber spikeri İlknur Gülebaş yaptı.

Kongre ye Ankara dan katılan DYP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ceylan Sarı, Amerika dan katılan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Medya Kolları Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Handan Akten, Almanya dan katılan KUKAT Başkanı ve Tarafsız Yerel Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Ragıp Lapçin ile Türkiye nin çeşitli illerinden UGC üyeleri katıldı.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİ...VE HABERİN DEVAMI

Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz “Değerli UGC Ailesi ve meslektaşlarım, birazdan gerçekleştireceğimiz kongre de üyelerimizden alacağımız yetkilerle, Türkiye nin 81 ili ve Yurt dışında şubelerimizin açılması ile birlikte dünya nın her yerine ulaşacağız.

Üzerinde çalıştığım projemi Avrupa Birliğinin onaylamasının ardından tüzel kişiliğe dönüştürmek üzere 7 kurucumuz ile birlikte Genel Merkezi Kocaeli olan Uluslararası Gazeteciler Cemiyetini 01 Kasım 2019 da kurarak faaliyete başladık.

Kısa adı UGC olan Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin amacı ülkemizde bulunan yerel ve ulusal basın olmak üzere tüm televizyon, radyo, gazete, dergi, internet gazetelerini tek çatı altında toplamak ve yurt dışındaki emsalleri ile eşleştirerek birlikte ortak çalışmalar yapmak, mesleki tecrübelerimizi geliştirmek, güzel diyaloglar kurarak dostluklarımızı pekiştirmektir.

Milli Eğitim Bakanlığının ERASMUS Projelerine benzer Avrupa Birliğinde Gazetecilik alanında mesleki projelerimiz bulunmaktadır.

Tıpki,Erasmus projelerinde olduğu gibi zaman zaman yurt dışına gideceğiz. Yurt dışındaki yabancı gazeteciler de Türkiye ye geleceklerdir.

Yurt dışı proje çalışmalarımızda sadece pasaportumuzun tarihini kontrol edeceğiz ve ondan sonra yurt dışına çıkacağız.  Proje kapsamındaki yurt dışı çalışmalarımız ve yabancı gazetecilerin de Türkiye ye gelişlerindeki tüm masraflar Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır.

.Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin faaliyet alanı dünya nın her yeridir. Dünya nın her yerinde şubeler açabileceğiz.

 Yurt dışındaki proje çalışmalarımızda Türkiye nin tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini, Türk mutfağını tanıtmak üzere güzel ülkemizin turizm elçisi olacağız.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

1.olağan genel kurulumuza katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Divan Başkanlığına İsa Güven, Divan Katipliğine Tezcan Aydın ve Divan Üyeliğine Hikmet Otuzbir seçildi.

Kongre de yapılan kurullar seçimleri sonucunda,

Ahmet Öz ün Genel Başkanlığında

UGC Yönetim Kurulu Asil 

Ahmet ÖZ, Bilgutay BAĞDAT, İsa GÜVEN, Cemil SARITAŞ, Hikmet OTUZBİR, Tezcan AYDIN, Tahsin IŞIK, Figen KESKİN ÖZ, İlknur GÜLEBAŞ, Ahmet UZUN, H.Soner GÜLEZER,

Yönetim Kurulu Yedek

Enes AZMAK, Erman KOÇANA, Atila ÖZKAN, Yaman TAŞÇIOĞLU, Mehmet Ağaç

Denetim Kurulu Asil

Halil SÖĞÜTOĞLU, Resul KURŞUN, Zeki YILDIZOĞLU

Denetim Kurulu Yedek

Bülent KAYA, Mutlucan AKAY, İbrahim İNCE

Onur Kurulu Asil

Raife Aysel AKKANAT, Çetin TUNÇ, İbrahim ÜLKER

Onur Kurulu Yedek

Sadık SEVERCAN, Gülsüm ÇAKIR, Sibel DANACI

Yeterlilik Kurulu Asil

Ersan ÖZKÖK, Erhan SALMAN, Murat ÇELİK

Yeterlilik Kurulu Yedek

Ahmet KAPLAN, Mehmet Hami İLÇİN, Muhittin BAĞRIYANIK

Halkla İlişkiler Basın Kurulu Asil

Mehmet UYANIK, Hülya BOZKURT, Sadullah SERİN

Halkla İlişkiler Basın Kurulu Yedek

Aşkım TAN, Saba TEZCAN, Reyhan UYANIK

Seçildi. Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan UGC-Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz, Kongremize katılan davetlilere, UGC üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Görev alan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı